Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дівчини з легенди

В бібліотеці-філіалі № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради пройшла година зустрічі з народним мистецтвом, під час якої розповіли дітям, учням 6-в класу КЗШ № 72 про цікаву історичну особистість, автора багатьох пісень, народну композиторку і поетесу - Марусю Чурай. 

Цей захід приурочено до визначної дати у її житті - 395-річчя від дня народження. Діти з цікавістю слухали біографічні відомості про життєвий і творчий шлях такого короткого (лише 28 років)  але насиченого подіями життя «Дівчини з легенди».

Марусин вік виявився коротким, але її душа жива. Вона живе у виспіваних і виплаканих піснях, розповідає кожному новому поколінню про щастя і радість, про сум і журбу, про вірність і зраду. Отож скільки лунатимуть її пісні, стільки й житиме її душа. Збережімо пісню - душу Марусі Чурай! 

Розповідь про Марусю працівники бібліотеки побудували спираючись на оповідання Г. Ручай «Маруся Чурай і я». Книга допомогла дітям сплести воєдино історичні події того часу і народну пісню.