Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

І знову Новий рік!

     28 січня наступив Новий рік за Китайським стилем. І ця подія звісно ж не залишилась без уваги українців, адже любов до різних святкувань – своєрідна візитівка українського народу. Наш календар буквально рясніє «червоними» святковими днями. І звісно ж, центральне місце по праву посідає улюблене свято всіх дітей та дорослих – Новий рік. Відзначаємо ми його щороку 1 січня, а пік святкування, пишного і веселого, відбувається в ніч з 31 грудня на 1 січня за григоріанським календарем.

     Історія святкування Нового року уходить своїм корінням в глибоку давнину, коли наші предки  пов’язували його з різними знаменними подіями свого життя, визначаючи тим самим зміну певного періоду, циклу життєдіяльності. В Україні ж традиція новорічного святкування має особливо непросту і тривалу історію: в різні часи новий рік святкували не тільки у січні, а ще й і у березні та вересні.

     І сьогодні, хоч і неофіційно, але ми святкуємо Новий рік не один раз. Окрім традиційного святкування 1 січня, всі ми у тій чи іншій мірі відзначаємо, чи принаймні точно знаємо, про існування Старого Нового року 14 січня.

     Свято Нового року в Україні має безліч власних неповторних традицій та обрядів, а останнім часом вони доповнилися та збагатилися новими звичаями, які ми з радістю запозичили в інших народів. Так, наприклад, із Західної Європи та Америки до нас прийшов казковий Санта Клаус, якому вдалося посісти гідне місце поруч з Дідом Морозом та Снігуронькою, а подекуди навіть і замінити їх. До смаку припали українцям також і елементи новорічного декору та святкова атрибутика західних країн. І тепер, поруч із традиційними кульками, на наших новорічних ялинках з’вилися золоті та червоні бантики, фігурки оленів та янголят. А стіни та двері своїх домівок українці залюбки прикрашають нарядними новорічними віночками.

     Зі Сходу ж ми перейняли традиції святкування Китайського Нового року. Фігурки, емблеми, брелоки та солодощі у формі тварин східного зодіаку давно вже займають почесне місце в оселях та навіть на робочих місцях українців.

     Рік, що наступив, пройде під знаком Червоного Вогняного Півня, який вважається найбільш неоднозначною твариною східного зодіаку. Стихія Вогню та запальний норов символу 2017 року принесуть чимало несподіванок у різних сферах життя. Головне правило року – зберігати філософське ставлення до будь-яких змін та будь-що прагнути досягнення своєї мети. Півник цінує завзяття та працелюбність, отже докладені зусилля обов’язково вінчатимуться успіхом. Яскравий Півень дуже любить знаходитись у центрі уваги, і того ж самого чекає від вас, отже для тих, хто давно хотів поекспериментувати з власним іміджем, чи може навіть кардинально його змінити, настав якнайкращий час. Позитивні зрушення та цікаві моменти слід також очікувати в амурних справах. Одиноким особам рік Півня пророкує  тисячі цікавих знайомств та несподіваних зустрічей. Тим, хто вже має родину, хазяїн року обіцяє оновлення почуттів та занурення в атмосферу взаємної любові.

     Чиї б традиції не були вам ближчі, який би стиль відзначення Нового року ви не обрали, у будь-якому разі 2017 рік вже повністю вступив у свої права. Залишається тільки сподіватися, що кожному українцю він принесе здоров’я і любов, втілення найпотаємніших мрій, стабільність та захищеність, злагоду, мир та обов’язкові зміни на краще. З Новим 2017 роком!