Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про засідання робочої групи щодо надходжень плати за землю

27.08.2021 відбулося засідання робочої групи щодо надходжень плати за землю під головуванням заступника голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Кріпака та членів рейтингової комісії виконкому Криворізької міської ради Євгена Рижкова та Антоніни Шабліян.

На засідання вищевказаної робочої групи були присутні 18 суб’єктів господарювання (юридичні та фізичні особи), які мають борги по платі за землю,  або користуються земельними ділянками без наявності правовстанов-люючих документів.

Станом на 01.08.2021 по району існують борги по платі за землю у сумі 21,2 млн. грн, з них:

- по юридичним особам 19,4 млн. грн (або 91,5% від загальної суми боргу);

- по фізичним особам 1,8 млн. грн (або 8,5% від загальної суми боргу).

Левова частка боргів по платі за землю припадає на державні  підприємства,   засновниками  яких  є  Міністерство  промислової   політики  України,  а  це  15,1 млн. грн (або 71,7% від загального боргу по району), з них 15,0 млн. грн. (або 70,7% від загального боргу по Саксаганському району) ДП «Кривбасшахтозакриття». Директором вказаного промислового підпри-ємства зазначено, що на сьогодні обмежено державне фінансування діяльності підприємства, що унеможливлює проведення певних виплат, у тому числі плати за землю.

На робочій групі констатовано важливість взаємодії органів місцевого самоврядування з Криворізькою північною державною податковою  інспек-цією ГУ ДПС  у  Дніпропетровській  області  задля наповнення міського бюджету.