Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Профілактичні рейди у сім’ї, діти в яких перебувають у складних життєвих обставинах

   З 06. 07. 2015 по 23. 07. 2015 службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради спільно з фахівцями із соціальної роботи Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, оперуповноваженими сектору кримінальної міліції у справах дітей Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області проводилися профілактичні рейди у сім’ї, діти в яких перебувають у складних життєвих обставинах.

   У ході рейдів відвідано 47 сімей, в яких виховується 70 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Із загальної кількості перевірених сімей в 11 з них правопорушниками є 11 дітей.

   Під час рейдів з батьками проводилися роз’яснювально-профілактичні бесіди щодо належного виконання ними батьківських обов’язків.

За результатами проведеної роботи порушено два клопотання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП та одне клопотання щодо позбавлення батьківських прав матері відносно однієї дитини за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

   У дев’яти сім’ях ситуація суттєво змінилася на краще. Відносно таких сімей порушено клопотання про доцільність зняття дітей з обліку у службі у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради.

   Щороку близько 40 дітей в нашому районі залишаються без батьківського піклування, зокрема, через складні життєві обставини, безвідповідальне ставлення батьків до виконання своїх обов’язків, вживання батьками алкоголю, наркотичних засобів, а також через іх жорстоке поводження з дитиною.

   Шановні мешканці району!

   Сподіваємося, що дана інформація буде для вас корисна, так як згідно чинного законодавства ви несете відповідальність за збереження життя та здоров’я своїх дітей, а також за ухилення від виконання батьківських обов’язків по відношенню до них.