Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення масового бібліотечного заходу на історичну тему - історична постать Андрія Шептицького у бібіліотеці-філіалі № 15 КЗК “Міська дитяча бібіліотека”

"Не потоком шумних галасливих фраз, а тихою

невтомною працею любіть Україну"

                                                        Андрій Шептицький

 

   29 липня 2015 року у бібіліотеці-філіалі № 15 КЗК “Міська дитяча бібіліотека” пройшов масовий бібліотечний захід на історичну тему - історична постать  Андрія Шептицького.

 

   "Духовний глава українського народу", "будівничий нації", "князь української церкви", "український Мойсей" такими словами нарекли митропо-лита Андрея Шептицького історики, які наголошували на його винятковій ролі в національно-історичній ситуації впродовж усього його сорокап'ятирічного пере-бування в резиденції митрополита Галицького.

   Діяльність Митрополита була надзвичайно різноманітною. Він не обмежувався однією ділянкою - церковно-релігійною, а охоплював усі без винятку царини української культури й життя на українсьх землях. Не було такої ділянки церковно - релігійного, культурного чи економічного життя, якій би Митрополит Андрей не присвятив гідної уваги і не розвинув її на користь українського народу. Чи не найголовнішою метою, якій віддав він усі сили була справа об'єднання Українських Церков. Він мав на меті не лише злуку Греко-Католицької та Православної Церков, але злуку всієї Східної Церкви з Церквою Західною.

   Відзначаючи 150-ту річницю від дня народження цієї видатної особистості в історії нашого народу, колектив бібліотеки - філіалу № 15 запропонував своїм користувачам переглянути відеопрезентацію "Апостол духу", яка коротко але в повній мірі розповіла про життя і звершення Андрея Шептицького на ниві українотворення і незалежності нашої держави. Вищезазначений бібіліотечний захід відвідали 18 маленьких мешканців району - користувачів бібліотеки-філіалу № 15.