Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний показовий День цивільного захисту

23 квітня 2019 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 41 Саксаганського району міста Кривого Рогу проведено районний показовий День цивільного захисту «Дії керівного складу ЦЗ, формувань ЦЗ та працівників КЗШ № 41 при виникненні надзвичайної ситуації соціального характеру (анонімне повідомлення про мінування закладу)».

Основною метою об’єктових тренувань є:

- відпрацювання дій учасників освітнього процесу під час мінування закладу;

- урізноманітнення проведення заходів з цивільного захисту;

- залучення до профілактично-просвітницької роботи представників та фахівців служб і підрозділів з питань цивільного захисту.

В заході приймали участь представники аварійно-рятувальних служб, Поліції, фахівці виробничого навчання Криворізьких курсів І категорії навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД у Дніпропетровській області, Саксаганської районної організації товариства «Червоний хрест України», Криворізького міського управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, які демонстрували дії при надзвичайних ситуаціях.

Учасники заходу були залучені до різних видів та форм роботи в сфері цивільного захисту, а саме:

- реконструкція анонімного повідомлення про мінування закладу та відпрацювання алгоритму дій персоналу й служб МЧС в умовах заданої ситуації;

- навчання учасників освітнього процесу правилам гасіння пожежі;

- навчання користуватися засобами індивідуального захисту;

- навчання наданню домедичної допомоги за допомогою підручних засобів;

- змагання, вікторини, години спілкування, майстер-класи, перегляди тематичних відеороліків;

- тренувальна евакуація закладу.

Захід було проведено на високому організаційному рівні.