Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Допризовна молодь району – патріоти Вітчизни

         З метою національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, пропаганди та популяризації престижу служби в збройних силах України, а також перевірки фізичної підготовки молоді, на базі військової частини 3011 національної гвардії України (вул. Володимира Великого, 93), 28 квітня 2017 року відбулися районні змагання допризовної молоді в рамках навчально-польових зборів серед учнів 11 класів закладів освіти та професійно-технічних навчальних закладів, присвячені 242-й річниці заснування міста Кривого Рогу, в яких взяли участь 400 чоловік з 25 закладів.

         На початку заходу всі присутні вшанували пам'ять загиблих: мужнього генерала Радієвського та кращих  синів криворізької землі, захищаючих суверенітет країни, мир і спокій її громадян під час проведення антитерористичної операції на сході України хвилиною мовчання та покладанням квітів.

         Допризовна молодь району змагалася у восьми дисциплінах: підтягуванні на перекладині, стрільби з пневматичної гвинтівки, метанні гранати Ф-1 на дальність, бігу на1000 метрів, ривку16 кггирі, спорядженню магазина, підйому переворотом на перекладині та стройової підготовки. Для всіх інших учасників заходу, не задіяних у змаганнях, керівництво військової частини представило два екскурсійні маршрути для ознайомлення учнів з бойовою технікою, зброєю, кінологічним загоном, умовами проживання військовослужбовців. Особливою увагою користувався показовий виступ кінологічного загону, в яких безпосередню участь брали учні.

         Під час підведення суддівською колегією підсумків змагань, серед учасників заходу були проведені командні змагання з перетягування канату.

         Переможці та призери  особистого заліку в видах змагань були нагороджені грамотами та медалями. В загальнокомандному заліку перемогу святкувала команда КЗШ № 120 (вчитель Стоянова Н. М.), друге місце посіла команда КСШ № 107 (вчитель Попіл С. О.), третє місце залишила за собою команда КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.). Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками та грамотами. Від кондитерського цеху «Діалог Оптіма» (директор Рябчуненко О. О.) – спонсора районних змагань, команди отримали солодощі у вигляді тортів.

          Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в підготовці національно-патріотичного виховання підростаючого покоління та організації проведенні районних змагань допризовної молоді керівництву військової частини 3011 національної гвардії України, зокрема її командиру полковнику Мельнику В’ячеславу Миколайовичу та директору кондитерського цеху «Діалог Оптіма» Рябчуненко О. О.