Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні мешканці району!

З 01 квітня 2019 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям».

Документи, необхідні для призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, подаються до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради заявником особисто.

Для призначення допомоги за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

- посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригінала) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригінала);

- свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Згідно з роз’ясненнями Мінсоцполітики від 28.03.2019 №230/0/188-19, оскільки дітям з багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років, зазначена норма застосовується для дітей після виповнення шестирічного віку.

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Допомога призначається у розмірі 1700 гривень.

Отримувач допомоги у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, зобов’язаний у десятиденний строк повідомити про це органам соціального захисту населення.

Враховуючи вищевикладене, для призначення допомоги багатодітним сім’ям, рекомендуємо мешканцям району, які потребують зазначеної допомоги, надати пакет документів особисто за адресою: вул. Софії Перовської, 16А, м. Кривий Ріг, 50036), тел.: (056) 440-17-42, 94-72-42.