Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги

     Книга – це важлива частина в житті кожного з нас, адже вона допомагає хоча б ненадовго забути про метушню і поринути у світ зі своїми героями, кожна з них має мораль, а деякі і зовсім описують події, які відбувалися з реальними людьми.

     Дитяча література - це невід’ємна частина в житті кожного малюка, вона дозволяє зрозуміти, що таке добро, а що таке зло, прищепити почуття відповідальності і справедливості.

     Вперше в 1966 році Міжнародною радою з дитячої книги була розглянута ініціатива введення такого свята як День дитячої книги. І вже з 1967 року весь світ святкує Міжнародний день дитячої книги, який  відзначається щороку 2 квітня – в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь. У всіх народів і країнах королем свята вважається Андерсен. Чарівному казкарю належать романи, п’єси, вірші, проте світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор.

     Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Вже майже 24 роки, починаючи з 1993, впродовж весняних шкільних канікул у дитячих бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з найулюбленішими письменниками, їх новими книжками, книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси та акції, театральні вистави, майстер-класи, презентації – і все це супроводжується приємними несподіванками.

     Щорічно у дитячих бібліотеках Саксаганського району проводяться соціокультурні заходи до Міжнародного дня дитячої книги. Бібліотекарі знайомлять користувачів з новинками українських і зарубіжних письменників. Організовуються конкурси, ігри, вікторини, інтелектуальні змагання. Такі форми роботи заохочують підростаюче покоління до читання, спонукають до пізнання нового.