Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ліквідації стихійної торгівлі на території Саксаганського району

   З метою ліквідації стихійної торгівлі на території Саксаганського району у виконкомі районної у місті ради згідно із розпорядженням голови Саксаганської районної у місті ради № 25-р від 7 лютого 2012 року створено районну робочу групу з питань ліквідації осередків стихійної торгівлі у складі працівни­ків райвідділу міліції, виконкому районної у місті ради, санітарної служби ра­йону.

   Районна робоча група діє відповідно до чинного законодавства України та в межах і обсягах, наданих районним у місті радам виконкомом Криворізької міської ради. Кожне півріччя складаються графіки проведення рейдів районної робочої групи з питань ліквідації осередків стихійної торгівлі на території Сак­саганського району.

   Робочою групою постійно здійснюються рейди з ліквідації осередків сти­хійної торгівлі, працівниками Саксаганського РВ КМУ України в Дніпропет­ровській області у складі робочої групи складаються протоколи про адміністра­тивні правопорушення за ст. 160 Кодексу України про адміністративні право­порушення «Торгівля з рук у невстановлених місцях», за яке передбачена від­повідальність у вигляді накладення на порушників штрафу й конфіскації за рі­шенням суду предметів торгівлі або без такої. У відповідності зі ст. 255 КУпАП «Особи, які мають право складати протоколи про адміністративні правопору­шення», право складати протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 160 КУпАП та застосовувати заходи до порушників мають уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ.

   Серед громадян, які реалізують продукцію на осередках стихійної торгів­лі проводиться роз'яснювальна робота про заборону здійснення торгівлі у невс­тановлених місцях, із врученням їм листівок про адміністративну відповідаль­ність за її здійснення, із зазначенням адрес поблизу розташованих ринків та контактної інформації відповідальних осіб.

   Стихійна торгівля в нашому місті, як і в багатьох інших містах України, стала справжнім лихом. Наслідками несанкціонованої торгівлі є погіршення са­нітарно - епідеміологічної ситуації в місті, факти частих отруєнь мешканців, за­бруднення вулиць міста, порушення прав споживачів.

   Жителі міста повинні розуміти, що придбаний у невстановленому місці товар у випадкової людини, в умовах, які не відповідають нормам його збері­гання, з землі, в тару із сміттєвого звалища у будь-який момент може обернути­ся великим лихом для покупця та його родини.

   Необхідно, щоб всі жителі міста настроїлись на боротьбу із цим злом, а метод один: не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі, проявити свідомість, розумну обережність, пильність.

   Жодними адміністративними заходами, рейдовими перевірками стихійну торгівлю викорінити повністю неможливо. Адже попит народжує пропозицію. Єдино вірний спосіб боротьби - не купувати продукти харчування й інші това­ри в місцях стихійної торгівлі!