Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги мешканців та гостей Саксаганського району

   Паводок – фаза водного режиму річки, яка характеризується порівняно короткочасним і неперіодичним підняттям рівня води у зв’язку з посиленим таненням снігу, льодовиків або довготривалими дощами.

   За інформацією прес-служби Криворізького управління Державної служби з надзвичайних ситуацій на сьогоднішній день загрози підтоплення населених пунктів і виробничих об'єктів нашого міста не очікується.

   На даний момент водосховища Кривбасу мають достатню вільну ємність для прийняття весняних дощових вод.

   Згідно з прогнозом гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів очікуваний обсяг повені на річках Інгулець та Саксагань очікується менше норми, тому паводок на території Саксаганського району не очікується.

   Проте, з метою попередження та недопущення паводків в місті та в Саксаганському районі зокрема, міські підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Криворізької міської ради, а також виконком Саксаганської районної у місті ради здійснюють постійний моніторинг за водними об'єктами та дренажно-паводкових системами міста та району.

   З метою забезпечення належного пропуску води руслом річки Саксагань звертаємось до мешканців вулиць, які виходять безпосередньо до водоймищ, з проханням очистити господарські вигрібні ями, прибрати сміття з прибережної зони, перенести сараї, клітки з тваринами якнайдалі від водоймищ