Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Героїчний подвиг, закарбований в серцях

Щороку 29 січня в Україні на загальнодержавному рівні відзначається День пам'яті героїв Крут, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

З цієї нагоди та з метою виховання в учнів почуття патріотизму, гордості за свою Батьківщину та поваги до історії українського народу в закладах загальної середньої освіти району організовано проведення тематичних заходів: виховні години, бесіди, інформаційні хвилинки, круглі столи, перегляд  документальних фільмів, оформлено інформаційні стенди, виставки літератури (КЗШ №№ 14, 41, 43, 120,  122, КСШ № 70).

29 січня 2021 року між учнями 7-В класу КЗШ № 68 та учнями  Київського політехнічного ліцею було проведено онлайн виховну годину. Молодь з різних куточків України об'єдналася задля однієї мети - вшанувати трагічно загиблих воїнів України. Під час уроку учні переглянули навчальне відео, поміркували над риторичними питаннями та обмінялися думками.

Учасники освітнього процесу КПНЛ до Дня пам'яті героїв Крут створили інфографіки та плакати, які розмістили на ліцейських стендах для ознайомлення.

У КЗШ № 119 відповідно до вікових категорій проведено тематичні заходи патріотичного спрямування, в тому числі години духовності.

Здобувачі освіти історичного профільного 10-В класу КГ № 91 продемонстрували високу обізнаність з даної тематики, взявши участь у циклі уроків пам'яті в закладі.

У КЗШ № 113 проведено усний журнал з елементами дискусії "Бій під Крутами - літопис подвигу". Десятикласники обговорили сторінки героїчної боротьби українців за збереження незалежності УНР в 1918 році.

Випускники 11 класу  КЗШ № 21 збагатили свої знання на історичному уроці «Пам’ятаємо Крути. Крути як відродження».

Учні КЗШ № 19, навіть, спробували "театрально" відтворити події далекого 1918 року.

 

Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Ніхто не забутий... Вічна пам`ять юним героям!