Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 3

 

САКСАГАНСЬКА РАЙОННА У МІСТІ  РАДА

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

___________________________________________

Районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій

 

ПРОТОКОЛ  ЗАСІДАННЯ  № 3

 

«14» грудня 2015 року

м. Кривий Ріг

                                                           

Засідання комісії розпочалося о 9 год. 00 хв.     Засідання комісії закінчилося о 10 год. 45 хв.

 

Головував на засіданні:

 

Старовойт                                                  Заступник голови районної у місті ради з

Василь Володимирович                        питань діяльності виконавчих органів ради – голова комісії

 

ВЗЯЛИ УЧАСТЬ:

Парубенко О. В. – перший заступник голови комісії, Коркач Ю. В. – заступник голови комісії, Стєннікова Г. В. – секретар комісії, члени комісії.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про збільшення кількості загиблих внаслідок пожеж в районі за 11 місяців 2015 року.

2. Про збільшення кількості пожеж в екосистемах району протягом пожеженебезпечного періоду.

3. Про заходи із забезпечення безпеки використання природного газу в побуті та безпечної експлуатації систем газопостачання району.

4. Щодо стану джерел протипожежного водопостачання району.

5. Про попередження надзвичайних ситуацій під час проведення новорічних і різдвяних свят та свята Водохреща.

6.Про заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій внаслідок різкого погіршення погодних умов, та попередження випадків обмороження людей.

 

СЛУХАЛИ:

1. Про збільшення кількості загиблих внаслідок пожеж в районі за 11 місяців 2015 року.

Доповідач: Парубенко О.В., начальник 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

 

За результатами доповіді після обговорення, з метою зменшення пожеж та попердження загиблі людей під час пожеж в районі ВИРІШИЛИ:

1.1 Структурним підрозділам виконкому Саксаганської районної у місті ради (Коркач Ю. В., Іванов А.С., Галат І.В.., Гугуєва С. В., Артюшина Л. Б., Кравченко О. Ю., Волинкіна С. М., Толбас В. О., Сироватка І. В., головному спецілісту з питань НС та ЦЗН, ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» (Підгородецький К.І.) організувати розповсюдження агітаційного матеріалу та проведення роботи з працівниками підприємств, установ, закладів, головами вуличних комітетів, мешканцями району щодо правил пожежної безпеки, користування електроприладами.

Термін: до 30.12.2015.

 

1.2 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області (Парубенко О. В.):

1.2.1 надати до виконкому районної у місті ради необхідний агітаційний матеріал в електронному вигляді

Термін: до 17.12.2015.

1.2.2 проводити профілактично-роз’яснювальну роботу з мешканцями району шляхом проведення рейдів з представниками виконкому районної у місті ради, ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР»;

Термін: постійно.

1.2.3 сумісно з відділом освіти проводити навчальні зустрічі з учнями навчальних закладів району.

Термін: постійно.

1.3 ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС», головам ЖБК, ОСББ,:

до 30.12.2015 вжити заходів щодо 100% закриття підвальних приміщень, технічних поверхів, горищ;

- до 30.12.2015 провести перевірку стану електрощитових в будинках вжити заходів щодо належного утримання електромереж будинків.

- вживати заходів щодо попередження влаштування незаконних комірчин, місць для складування в місцях загального користування будинків (на міжповерхових сходових площадках, в додаткових входах в під’їзд, в підвальних приміщеннях, на горищах тощо), захаращення під’їздів, сходових маршів та клітинок.

- проводити роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо утримання балконів та лоджій в належному протипожежному стані, недопущення їх захаращення, особливо легкозаймистими предметами.

Термін: постійно.

1.4 Відділу житлово-комунального господарства (Коркач Ю.В.) здійснювати контроль за виконанням заходів зазначених в п. 1.3

 

СЛУХАЛИ:

2. Про збільшення кількості пожеж в екосистемах району протягом протягом пожеженебезпечного періоду

Доповідач: Парубенко О.В., начальник 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

 

За результатами доповіді після обговорення, з метою зниження кількості випадків виникнення пожеж в екосистемах району ВИРІШИЛИ:

2.1 Структурним підрозділам виконкому Саксаганської районної у місті ради (Коркач Ю. В., Іванов А. С., Галат І. В., Гугуєва С. В., Артюшина Л. Б., Кравченко О. Ю., Волинкіна С. М., Толбас В. О., Сироватка І. В.), головному спеціалісту з питань НС та ЦЗН, ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» (Підгородецький К.І.) забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з працівниками підприємств, установ, закладів, головами вуличних комітетів, мешканцями району щодо правил поведінки в лісосмугах в пожежонебезпечний період.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.

 

2.2 ТОВ «Екоспецтранс»:

2.2.1 Вживати заходів щодо недопущення випадків вибухів та загоряння біогазу на полігоні побутових відходів, шляхом безумовного дотримання  заходів з пожежної безпеки та технології захоронення і складування побутових відходів.

2.2.2 Здійснювати своєчасне інформування виконкому Саксаганської районної у місті ради про випадки підземного самозаймання або пожеж на полігоні ПВ або на поблизу розташованій території.

Термін:постійно.

2.3 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області:      2.3.1  сумісно з ДП «Криворізьке лісове господарство» здійснювати профілактичні рейди лісовим масивом Карнаватка;

2.3.2 за сприяння виконкому Саксаганської районної у місті ради проводити профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження виникнення пожеж в екосистемах

Термін: постійно. Протягом пожежонебезпечного періоду

 

СЛУХАЛИ:

3. Про заходи із забезпечення безпеки використання природного газу в побуті та безпечної експлуатації систем газопостачання району.

Доповідач: Стєннікова Г.В. – головний спеціаліст з питань НС та ЦЗН

ВИСТУПИЛИ: Коркач Ю. В.

 

За результатом доповіді, після обговорення, з метою забезпечення безпеки використання природного газу в побуті та безпечної експлуатації систем газопостачання ВИРІШИЛИ:

3.1 ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» (Підгородецький К.І..):

3.1.1 Забезпечити своєчасне проведення перевірок димових та вентиляційних каналів, їх прочищення.

Термін: постійно.

3.1.2 Виконати ремонт оголовків ДВК, відповідно до графіку, вживати заходи щодо недопущення розміщення на оголовках ДВК сторонніх об’єктів.

Термін: невідкладно, постійно.

3.1.3 У разі виявлення в квартирах житлових будинків порушень вимог нормативних документів  щодо безпечного користування газом в побуті невідкладно повідомляти про це ПАТ «Криворіжгаз».

Термін: постійно.

3.1.4 Провести роботи з герметизації вводів та випусків інженерних мереж будників.

Термін: згідно з графіком.

3.2. ПАТ «Криворіжгаз» (Вакуленко І. Є.):

3.2.1.Проводити роботу з проведення інструктажу з населенням щодо безпечного користування газом в побуті.

Термін: постійно.

3.2.2. Здійснювати своєчасне виробничо-технічно обслуговування мереж газопостачання житлових будинків, забезпечити вчасне, якісне та у  повному обсязі проведення робіт з технічного обслуговування та ремонту систем газопостачання та газоспоживаючого обладнання житлових будинків, відповідно до вимог нормативних актів.

Термін: постійно.

3.2.3. Вживати необхідні заходи у разі виявлення порушень вимог Правил безпеки систем газопостачання України та інших нормативних актів в роботі димових та вентиляційних каналів, невідповідності влаштування газових приладів, систем димовідведення та вентиляції  тощо або при отриманні відповідної інформації від управителів житловими будинками району.

Термін: негайно.

 

СЛУХАЛИ:

4. Щодо стану джерел протипожежного водопостачання району

Доповідач: Парубенко О.В., начальник 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

 

За результатом доповіді, після обговорення, з метою належного утримання джерел протипожежного водопостачання ВИРІШИЛИ

4.1 КП «Кривбасводоканал»:

4.1.1 Відповідно до інформації 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області розробити графік відновлення працездатності джерел протипожежного водопостачання району та відновлення покажчиків розташування пожежних гідрантів та надати його до 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області..

Термін: до 15.01.2016.

4.1.2 Забезпечити коригування графіку за результатами весняної перевірки пожежних гідрантів та своєчасне його виконання.

Термін: до 01.05.2016.

4.1.2 В разі відключення ділянок водопостачання ділянок водогону, на яких розташовані пожежні гідранти інформувати про це 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Термін: постійно.

4.2 Керівникам підприємств, установ закладів, на території яких розміщено пожежні гідранти, провести перевірку стану джерел зовнішнього протипожежного  водопостачання, не допускати захаращення, забудову або влаштування інших перешкод на під’їзних шляхах до пожежних гідрантів облаштувати ПГ покажчиками.

            4.3 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області:

4.3.1  провести перевірку пожежних водойм району.

            Термін: до 15.04.2016.

            4.3.2 здійснювати контроль за станом утримання джерел протипожежного водопостачання району.

            Термін: постійно.

 

СЛУХАЛИ:

5. Про попередження надзвичайних ситуацій під час проведення новорічних і різдвяних свят та свята Водохреща.

Доповідач: Кравець Р.М.

 

За результатом доповіді, після обговорення, з метою попередження надзвичайних ситуацій під час проведення новорічних та різдвяних свят та свята Водохреща ВИРІШИЛИ:

5.1 Закладам освіти, культури, суб’єктам господарювання, де проводяться масові святкові заходи

- забезпечити суворе дотримання вимог протипожежної безпеки під час проведення свят;

- звернутися до органів ДСНС щодо проведення перевірки дотримання правил пожежної безпеки в приміщеннях будівель де проводяться святкові заходи.

Термін: до 20.12.2015

5.2 Головному спеціалісту з питань НС та ЦЗН:

- спільно з відділами освіти та культури підготувати листа до КМУ ДСНС України у Дніпропетровській області щодо погодження місць розміщення ялинок та проведення святкових заходів.

Термін: до 23.12.2015.

- спільно з головним спеціалістом з ІТ оприлюднити інформацію щодо облаштованих місць проведення купання під час відзначення свята Водохреща;

- спільно з структурними підрозділами виконкому розповсюдити інформацію щодо визначених місць купання та про відсутність облаштованих міць купання в Саксаганському районі.

Термін: до 17.01.2016.

 

СЛУХАЛИ:

6. Про заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій внаслідок різкого погіршення погодних умов, та попередження випадків обмороження людей.

За результатом доповіді, після обговорення, з метою попередження надзвичайних ситуацій під внаслідок різкого погіршення погодних умов, та попередження випадків обмороження людей ВИРІШИЛИ:

 

6.1 Затвердити склад районного оперативного штабу щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки  в зимовий період 2015-2016 років у Саксаганському районі м. Кривого Рогу.

6.2 ТОВ «Весташляхбуд», КП «Швидкісний трамвай», ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР», керівникам підприємств району підтримувати у постійній готовності снігоприбиральну техніку, приділити додаткову увагу щодо забезпечення роботи техніки при сильних морозах, створити запас паливо-мастильних та посипального матеріалів.

Термін: постійно протягом зимового періоду.

6.3  КП «Швидкісний трамвай» забезпечити: безперебійну експлуатацію пасажирського транспорту та безпеку при перевезенні пасажирів в зимовий період, дотримання необхідного температурного режиму в салонах пасажирського транспорту.

Термін: постійно протягом зимового періоду.

6.4 Підприємствам закладам охорони здоров’я, освіти, культури, ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС КР», суб’єктам господарювання проводити своєчасне очищення від снігу та посипання територій об’єктів. Відділам житлово-комунального господарства, освіти, культури, розвитку підприємництва, економіки та промисловості здійснювати контроль за проведенням підприємствами, установами та закладами району всіх форм власності даних заходів.

Термін: постійно протягом зимового періоду.

 

6.5 КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі» та ТОВ «ЖИТЛОСРВІС» підготувати до роботи пункти обігріву, роботу пунктів розпочинати за умови зниження температури зовнішнього повітря до -10 0С та нижче за окремим розпорядженням (телефонограмою).

6.6 КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі» підготувати автомобіль для роботи мобільного «соціального» патруля. Роботу соціального патруля розпочинати за окремим розпорядженням.

Термін: до 25.12.2015.

6.7 КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №2» ДОР», КЗ «Криворізька міська лікарня №4» ДОР», КЗ «Криворізька міська лікарня № 5» ДОР», КП «Швидкісний трамвай» облаштувати приміщення для обігріву населення в приймальних пунктах лікарні та станціях швидкісного трамваю.  Роботу яких починати при значному зниженні температури зовнішнього повітря.

            Термін до 25.12.2015

           

 

Голова комісії –

заступник голови районної

у місті ради з питань діяльності

виконавчих органів ради                                                   В. Старовойт

 

 

Секретар комісії                                                                                Г.Стєннікова