Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація, яка міститься на чіпі паспорта-картки.

Паспорт громадянина України, виготовлений у формі пластикової картки буде більш зручним та зносостійким ніж паперовий аналог.

Інформація, яка протягом життя може змінюватися, записана лише до електронного чіпу паспорта. Її можна змінити без необхідності виготовлення (і відповідно оплати) нового документа у підрозділі міграційної служби.

Зчитати інформацію, яка записана на чіп (окрім відбитків пальців рук) можна за допомогою навіть сучасного смартфона – на сайті виробника бланків доступне для безкоштовного завантаження необхідне програмне забезпечення.

З метою уникнення ускладнень із підтвердженням місця реєстрації у перші місяці, разом із новим паспортом-карткою безкоштовно на вимогу особи видається паперовий витяг з реєстру, який не потрібно носити із собою – він надається лише у випадках, коли необхідно підтвердити документально місце реєстрації та за умови, що установа, яка вимагає такого підтвердження не має технічної можливості зчитати інформацію з чіпа.

На чіп паспорта громадянина України буде записуватись електронний цифровий підпис (лише для осіб, які досягли 18-річного віку), який дозволить у майбутньому використовувати різноманітні електронні сервіси, у тому числі отримувати адміністративні послуги не виходячи з дому.

Головним мотивом запровадження нових паспортів є безпека, однак після створення електронних сервісів власники цих документів отримуватимуть суттєві переваги.

  

Інформацію взято з офіційного сайту Державної Міграційної Служби України: http://dmsu.gov.ua