Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Спільна нарада керівників закладів освіти та батьківської громадськості Саксаганського району

26 жовтня 2017 року у виконкомі Саксаганської районної у місті ради вперше проведена спільна нарада керівників закладів освіти та батьківської громадськості. Такий формат наради є актуальним сьогодні, в час коли відбуваються процеси децентралізації, коли набув чинності новий закон України «Про освіту», коли суспільство має багато очікувань та нових вимог щодо позитивних змін в освіті.

На нараді заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Скляр С. Л. відмітила, що роботу закладів освіти сьогодні неможливо уявити без активного діалогу з батьківською громадськістю, що системна взаємодія органів місцевого самоврядування, закладів освіти, батьківської громадськості дозволить своєчасно вирішувати освітянські проблеми, конструктивний діалог дозволить уникнути конфліктних ситуацій, які виникають в більшості випадків від нерозуміння або непоінформованості.

Про фінансування закладів освіти в 2017 році доповів начальник відділу освіти виконкому районної у місті ради Іванов А. С. Про основні новели нового Закону України «Про освіту» інформувала заступник начальника відділу освіти виконкому районної у місті ради Михайлова Л. І. Батьківську роль у вихованні дітей відзначила у своєму виступі начальник служби у справах дітей виконкому районної у місті ради Сироватка І.В. Наприкінці виступів відбувся діалог з батьківською громадою, присутні мали можливість отримати відповіді на питання, що їх цікавили.

На завершення наради за активну участь у конкурсі проектів місцевого розвитку «Громадський бюджет» були вручені подячні листи відділу освіти виконкому районної у місті ради представникам батьківських громад  дев’яти закладів освіти району.