Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Віри, Надії та Любові та матері їх Софії

30 вересня за церковним календарем вшановують пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, які постраждали за християнську віру.

За наказом імператора Адріана, який вмовляв їх зректися віри Христової – Віру, Надію та Любов стратили, а їхню матір Софію прирекли на душевні муки. Зазнавши тяжких мук, мати Софія та її  доньки зараховані церквою до лику святих.

Свято Віри, Надії, Любові та Софії, віруючі християни завжди сприймають радісно. Адже воно є прикладом життєвої мудрості і щирості, великої душі та терпіння. Дівчата та їхня матір показали, що для віруючих людей, недоліки тілесних сил не перешкоджають прояву сили духу та мужності.

У народному уявленні Віра, Надія, Любов та Софія є покровительками жінок у домашніх справах. Також, в честь чотирьох святих в цей день в церквах проходить богослужіння.

Вітаємо всіх з чудовим святом! Нехай кожному з вас живе віра, нехай ніколи не покидає надія, нехай зігріває любов, і нехай мудрість не дасть збитися з шляху.