Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про можливість визначення виборчої адреси виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання

Шановні виборці!

 

З 1 липня 2020 року виборцям без зареєстрованого місця проживання брати участь на виборах усіх рівнів.

Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, затверджено постановою Центральної виборчої комісії від 11.06.2020 № 103.

Так, виборці, які не мають зареєстрованого місця проживання, можуть визначити свою виборчу адресу звернувшись у  відділ ведення Державного реєстру виборців за місцем свого фактичного проживання із заявою:

– щодо включення до Державного реєстру виборців – у разі якщо виборець, якому виповнилося 18 років, виявив, що його не включено до Державного реєстру виборців;

– щодо зміни виборчої адреси – у разі, якщо запис про виборця міститься у Державного реєстру виборців, але він вибув із зареєстрованого місця проживання.

Таку заяву можна подати як у паперовій, так  і в електронній формі з використанням мережі Інтернет:

- заява в паперовій формі може бути подана особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства;

- заява в електронній формі може бути надіслана виборцем з використанням кваліфікованого електронного підпису через електронний сервіс, розміщений на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії, та повинна містити адресу електронної пошти, на яку виборцю може бути надіслано повідомлення про результати розгляду заяви.

Заява буде визнана обґрунтованою, якщо до неї додано копію (скан-копію) одного з документів, що підтверджують фактичне проживання виборця за вказаною ним адресою.

Важливо врахувати, що звернутись з визначенням виборчої адреси можна у міжвиборчий період та у перші п’ять днів виборчого процесу. Разом з тим, виборець, якому вже було визначено виборчу адресу за фактичним місцем його проживання, може звернутися із новою заявою щодо чергової зміни не раніше ніж через 180 днів після внесення першої до Державного реєстру виборців.

Таким чином, з 1 липня 2020 року відсутність у громадянина України зареєстрованого місця проживання не перешкоджатиме його участі у голосуванні під час проведення загальнодержавних та місцевих виборів.

Нагадуємо! Відділ ведення Державного реєстру виборців знаходиться у приміщенні  виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою:               вул. Володимира Великого, 32, другий поверх, кімн. 201, 202.

Звернутися можна протягом робочого тижня з 8.30 до 17.00 (у період карантинних обмежень з 8.30 до 16.30) перерва з 12.30 до 13.00.

Довідки за номером телефону: 94-82-05.

 

З повагою

Відділ ведення Державного реєстру виборців