Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як район відзначатиме 70-ту річницю Великої Перемоги

   На порозі величне свято 9 травня, яке щороку нагадує нам про ратний подвиг земляків, які зі зброєю в руках та своєю важкою працею наближали Велику Перемогу.

   Та у цьому році Переможний день весни особливо урочистий для кожного з нас, оскільки виповнюється знаменних 70 років відтоді, як над нашою країною та усією Європою зійшло світле сонце миру.

   Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради цьогоріч з особливим натхненням вирішив підійти до організації та проведення урочистих заходів на території району, залучивши якомога більше учасників та гостей.

   Районні заходи  09 травня традиційно будуть проходити біля пам'ятника 118 працівникам  РУ ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни, та розпочнуться о 08.00 святковим, урочистим парадом за участі військовослужбовців, суворівців представників патріотичного районного руху – козачат, юноармійців та інших учасників.

   Також особливу роль в урочистому параді відіграє участь саксаганців, які під гаслом «За перемогу вдячні дідусям» пройдуть вулицею Мелешкіна з фотографіями своїх рідних, які були учасниками бойових дій під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 р., боролися за мирне небо і щасливе майбутнє своєї Батьківщини.

   Невід'ємною частиною святкового параду є демонстрація воєнної техніки, організована за підтримки Беркала В. Ф – відомого в районі колекціонера воєнних та раритетних автомобілів.

   Техніка буде представлена увазі мешканців у заключній частині параду, після чого колона попрямує до МКЗ «Палац культури імені Артема», де всі охочі детальніше зможуть ознайомитися з воєнними експонатами.

   Саме там на наймолодших мешканців району чекає ще одна несподіванка: лише у святковий День Перемоги вони матимуть можливість залишити свій відбиток в історії – власноруч розмалювати в патріотичні українські кольори і символи військовий бронетранспортер.

   Крім того, по завершенню святкового урочистого параду увазі присутніх мешканців району, почесних гостей свята, членів трудових колективів підприємств, установ, організацій закладів району буде представлена театралізація свята.

   О 09.00 усі присутні стануть спостерігачами легкоатлетичного пробігу, присвяченого 70-ій річниці Перемоги за участі представників молоді району та о 10.00 матимуть змогу продовжити відзначення свята у парку імені Артема, де можна ознайомитися з роботою виставок та почастувати найсмачнішу козацьку кашу.

   Тож ласкаво просимо усіх криворіжців активно долучатися до відзначення 70-ї річниці Великої Перемоги у Саксаганському районі.