Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До Дня вшанування героїв Крут

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме у цей день в 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу та незалежність. До відзначення цієї гіркої історичної дати активно долучилися педагоги та учні закладів освіти району, у тому числі і Криворізької загальноосвітньої школи № 68.

У класних кімнатах пройшла Година пам’яті «Крути: і сум, і біль, і вічна слава», під час якої йшлося про подвиг студентів під Крутами – учні та вчителі навчального закладу розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами. У ході виступів було звернено увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення.

Лідери учнівського самоврядування організували виставку малюнків «Юні оборонці Батьківщини» та допомогли при створенні бібліотечної виставки історичної літератури  «Сторінки боротьби за державну незалежність України і герої Крут».

До нашого навчального закладу завітала фахівець Криворізької міської бібліотеки № 24, яка презентувала книги та відеофільм про  пам'ять героїв Крут для учнів 8-9 класів.

Заходи, проведені з нагоди цієї річниці не пройшли повз увагу підростаючого покоління. Учні усвідомили значення подвигу під Крутами для майбутнього незалежної України, враховуючи, звичайно, трагічність цих подій і помилки тодішнього уряду.

Проведення подібних заходів дають можливість поглибити знання про історичні події та відчути їх значення у сьогоденні.