Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зміни в наданні безоплатної вторинної правової допомоги.

     Відтепер особи, які претендують або мають статус внутрішньо переміщених і учасника бойових дій включені в коло осіб, які можуть отримувати безоплатну вторинну правову допомогу.

     Відповідні зміни містить опублікований 04. 01. 2017 Закон України «Про Вищу раду правосуддя».

     Згідно перехідних положень Закону право на безоплатну вторинну правову допомогу надано внутрішньо переміщеним особам та особам, які сьогодні лише претендували на отримання такого статусу.

     Така ж соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, в тому числі учасникам бойових дій (на сьогодні їх близько 275 000 чоловік), іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», буде надаватися не тільки з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а й з будь-яких інших питань.

     Крім того, змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості:

- особа матиме право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо його дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів;

- буде враховуватися середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім'ї, як це було досі.