Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Голодний рік, як чорна птиця, над краєм змореним літав

Хай палає свіча, хай палає,

Поєднає вона нас в цей час.

Хай сьогодні спогади лунають,

Пам`ять чиста, світла і значна.

 

22 листопада, напередодні 85-х роковин вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років, в комунальному закладі культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради у співпраці з театральною студією комунального позашкільного мистецького навчального закладу «Криворізька міська музична школа № 13» Криворізької міської ради, проведено вечір жалоби.

Кожна країна, кожен народ, в своїй історії має сумні, доленосні сторінки. Але такої трагічної і страшної, найдраматичнішої та найболючішої сторінки історії радянської доби, яка випала на долю українського народу, поза всяким сумнівом, немає у жодної нації світу.

Голодомор… страшне слово. «Безкровною війною» назвав його один зі світових істориків. Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів. Учні музичної школи виразно, до душевного щему, до гіркої сльози декламували вірші, присвячені цій сумній даті в історії нашої держави. Запрошені слухачі вшанували жертв тих страшних подій хвилиною мовчання та скуштували шматочок чорного хліба, за який у часи тотального голоду люди ладні були віддати все золото, всі багатства. Також дітей зацікавила книжкова виставка, яку ми підготували до заходу.

Близько 10 000 000 українських життів забрав Голод 1932-1933 років. То ж не будьте байдужими, запаліть свічку пам'яті 24 листопада о 16.00, вшануйте пам'ять убитих Голодомором.