Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

74-та річниця визволення України від нацистських загарбників

Вшановуючи мужність, героїзм, незламність українського народу в роки Другої світової війни, у Криворізькому державному комерційно-економічному технікумі було проведено ряд тематичних заходів.

Так, 23 – 25 жовтня 2018 року викладачем історії Василиненко Н.Б. була проведена патріотична відеомандрівка «Шляхами подвигу та слави», під час якої студенти І та ІІ курсів ознайомились з трагічними та героїчними подіями часів війни, відданістю й мужністю людей, які виборювали, звільняли територію України, працювали в тилу на перемогу над ворогом.

Студентами групи ПТБ-16-1 та викладачем-істориком Демарецькою Т.І. було проведено флешмоб «Запалимо свічку пам’яті». В процесі заходу студенти кожної групи вшанували пам'ять воїнів, які захищали Україну під час Другої світової війни, та захисників-героїв сьогодення.

Викладачем соціально-гуманітарних дисциплін Йорж Ю.В. було проведено презентації студентських листівок «І вічність, і велич, і скорбота» серед молоді І курсу, де кожен висловив власне художнє бачення тих буремних подій і пам’яті про них.

Означені заходи показали небайдужість, зацікавленість наших студентів трагічними сторінками минувшини, їх шанобливе ставлення до героїв-визволителів, їх патріотизму, незламного духу, мужнього прикладу, відповідальності перед нащадками.