Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Перехід на систему ProZorro

   1 серпня Закон України «Про публічні закупівлі» та перехід на систему ProZorro став обов’язковим для всіх державних замовників. Повний перехід відбувся у два етапи: з 1 квітня всі свої надпорогові закупівлі в систему ProZorro перевели центральні органи виконавчої влади, великі державні компанії та підприємства, що є природними монополіями. З 1 серпня використання електронної системи публічних закупівель стало обов’язковим для решти державних замовників.

   Електронна система працювала в пілотному режимі з лютого 2015 року. Використання системи було добровільним і кожен державний замовник мав можливість проводити у ProZorro допорогові закупівлі на суму до 200 тисяч гривень для товарів та послуг і 1,5 млн грн для робіт. Не зважаючи на добровільну участь у пілотному проекті система ProZorro дозволила заощадити майже 1,2 млрд грн.

   Сьогодні кількість тендерів у системі вже перевищила 200 тисяч. Кількість замовників, що приєдналися до системи понад 10 тисяч. Середня кількість пропозицій на одні торги – 2,62, загальна сума економії – 3,87 млрд грн. (за інформацією prozorro.gov.ua).

   Виконком районної у місті ради з 01. 08. 2016 також розпочав роботу в системі ProZorro. На черговій сесії Саксаганської районної у місті ради, 23. 09. 2016 було прийнято рішення «Про впровадження системи електронних закупівель за кошти районного у місті бюджету та здійснення допорогових закупівель».

   Відділом економіки та промисловості виконкому районної у місті ради, починаючи з серпня місяця 2016 року, було оприлюднено в електронній системі закупівель звіти про укладання договорів, а відділ освіти провів тендерну закупівлю в даній системі та зекономив більш ніж 700 тис. грн. бюджетних коштів.