Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення у бібліотеці-філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» 150 – річчя від дня народження Михайла Грушевського

          29 вересня 2016 року українське суспільство відзначає 150 – річчя від дня народження Михайла Грушевського - видатного українського державного та політичного діяча, Голови Центральної Ради Української Народної Республіки, першої у XX столітті незалежної Української держави, історика.

          Кожен подібний ювілей - це, безумовно, знаменна подія. Але, як зазначав сам М. Грушевський, «є події, що по короткім часі мають виключно історичне, сказати б, антикваричне значення; є знов такі, що служать вихідною точкою для дальших поколінь на довгий час, сотворюють для них цілком нові обставини життя, виносять на верх змагання й ідеї, що стають боєвим прапором для віків, святощами для одних і страхом для других». Саме такого звучання набувають сьогодні роковини М. Грушевського, адже з багаторічного небуття повертаються його ім'я й безцінний історичний досвід.

          Діяльність і творчість М. Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку Нової України. У переломний період в житті української нації відчувається потреба наново оцінити творчу спадщину М. Грушевського як державотворця і засновника української наукової національної історіографії.

          З метою вшанування пам’яті та відзначення ювілейної дати від дня народження М. С. Грушевського у бібліотеці - філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» 28 вересня 2016 року пройшов бібліотечний тематичний захід. Бібліотечні працівники познайомили читачів (учнів КЗШ № 19) з життям і творчістю Михайла Сергійовича. Діти познайомилися з книгами, представленими на книжковій виставці "України славетні імена", переглянули відеофільм "Михайло Грушевський - апостол української ідеї".