Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пам’ятаємо імена Героїв

Сьогодні - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України.

Дата 29 серпня, встановлена не випадково, адже саме в цей день у 2014 році була найбільша кількість втрат загалом (на Донбасі) - в Іловайську.

За всі роки такої неоголошеної війни на захист рідної землі стали десятки тисяч українців. На жаль, не всім судилось повернутись живим до рідної домівки. Вони полягли навіки. З метою  вшанування пам'яті загиблих українських військовослужбовців і учасників добровольчих формувань читачі та бібліотекарі бібліотеки-філіалу № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліо-тека» Криворізької міської ради,  провели  інформину «Пам’ятаємо імена Героїв». На цьому заході проінформували дітей  про хроніку подій на Донбасі, переглянули документальний фільм «Іловайськ-2014. Хронологія подій від Генштабу ЗСУ» та хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять, адже майже щодня у жорстокій боротьбі Україна втрачає своїх синів. Кожен із загиблих воїнів залишиться у нашій пам'яті, ніби голуб у небесах, а вдячність за їхній подвиг житиме у серцях українців.