Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Літнє оздоровлення в закладах дошкільної освіти району

Літнє оздоровлення передбачає внесення змін у режим дня дітей. Основним пунктом в режимі дня є виконання комплексу фізкультурно-оздоровчих заходів: щоденна ранкова гімнастика та гімнастка після сну, фізкультурні заняття, розваги, спортивні свята, «доріжки здоров'я». Цим визначається її основна мета і завдання.

В літній період в дошкільних навчальних закладах району активно впроваджуються загартувальні процедури, такі як: загартування повітрям (повітряні ванни в приміщенні, тобто діти їдять, граються та сплять в теплу погоду при відчинених вікнах); повітряно-сонячні ванни (на прогулянках, які організовують кожного дня по два рази); загартування сонцем (приймають сонячні ванни діти вранці, коли повітря особливо чисте і ще не занадто пекуче, а також ближче до вечора, коли сонце хилиться до заходу); заняття з фізичної культури (влітку такі заняття відрізняються динамічністю, швидкою зміною діяльності); ігри (спортивні: бадмінтон, городки, з елементами футболу, з елементами баскетболу; рухливі: ігри з ходьбою, бігом, рівновагою; з повзанням і лазінням; з киданням і ловлею предметів; зі стрибками; на орієнтування у просторі; рольові та народні, згідно з вимогами програми, атрибути виносити на майданчик).

Дошкільні заклади району активно включені в процес літнього здоровлення дітей, що сприяє не лише покращенню фізичного стану дітей, а й поліпшенню емоційного стану вихованців.