Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кривий Ріг. Родовід міста з залізним характером

Кривий Ріг — це      сучасне, велике індустріальне місто, яке простягнулося з півночі на південь на 126 км.,  з населенням понад 600 тисяч.  Центр Криворізького залізорудного басейну — найважливішої сировинної бази металургії України з потужними промисловими підприємствами.  Місто з величезним інтелектуальним,  науковим і творчим потенціалом, а головне, Кривий Ріг – місто чудових, талановитих та працьовитих людей, які щиро люблять своє рідне місто.  

Цьогоріч Кривому Рогу виповнюється 245 років! Життя часто вносить корективи в плани людей, ось і в цьому році карантин змінив сценарій найулюбленішого свята всіх містян - традиційне святкування Дня народження міста з вулиць та парків перенеслось в онлайн режим. А це  чудовий  привід дізнатися про Кривий Ріг більше цікавого та захоплюючого!

Колектив інформаційно-бібліографічного відділу КЗК «Міська бібліотека для дорослих» КМР створив для  поціновувачів історії та всіх, хто цікавиться «біографією» рідного міста рекомендаційний список літератури «Кривий Ріг. Родовід міста з залізним характером». Історія міста від неандертальців та кроманьйонців до сучасного індустріального гіганту описана в розділах: «Дике поле», «Як у степу Кривий Ріг з’явився», «Рудні комори Криворіжжя», «Революційні бурі початку ХХ століття», «Відновлення рудників», «Індустріалізація Кривбасу», «Лихоліття війни», «Відбудова та стрімкий розвиток міста».  В одному виданні описати історію великого індустріального міста неможливо, тому для тих, хто хоче дізнатися більше пропонується список найцінніших та найцікавіших друкованих та електронних ресурсів про місто в розділі «Бібліографія». Читайте, пізнавайте, любіть рідне місто!

З Днем народження, Кривий Ріг!