Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги землекористувачів та мешканців району!

Щороку з квітня-травня по жовтень місяць на території Дніпропетровській області підвищується рівень пожежної небезпеки в екосистемах. Неправильна поведінка землекористувачів та громадян, нехтування правилами пожежної безпеки може призвести до виникнення низових пожеж. Найбільшої шкоди завдають низові пожежі в охоронних зонах повітряних ліній електропередач напругою 0,4-6(10) кВ та 35-150 кВ. Займання залишків сухої рослинності під лініями електропередач (ЛЕП) призводить до аварійних відключень ЛЕП та перебоїв у постачанні електричної енергії до різних об’єктів життєзабезпечення.

Тож звертаємо увагу мешканців та землекористувачів району, що відповідно до Правил охорони електричних мереж та Правил пожежної безпеки України розведення вогню, спалення сухостою, залишків сухої трави, стерні, очерету, соломи, сміття поблизу та в охоронних зонах ліній електропередач (ЛЕП) заборонено.

Виконком Саксаганської районної у місті ради закликає звернути особливу увагу на інформацію ВП «Дніпропетровські магістральні електричні мережі» ДП «НЕК «Укренерго» щодо необхідності утримання земельних ділянок, особливо поблизу ліній електропередач в пожежобезпечному стані. У випадку аварійних відключень ліній електропередач з причини виникнення пожеж через зазначені порушення, згідно з Правилами охорони електричних мереж відповідальність за наслідки відключення покладається на конкретного землекористувача.