Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Сьогодні учень - завтра виборець!

   З лютого 2014 року відділом ведення Державного реєстру виборців виконкому Саксаганської районної у місті ради започатковано проведення Дня майбутнього виборця для учнівської та студентської молоді району.

   Проведення Дня майбутнього виборця має на меті розширити обізнаність молоді в питаннях реалізації їх виборчих прав, передбачених Конституцією України, ознайомити з нормами Закону України «Про Державний реєстр виборців».

   В цьому році проведення зазначених заходів було здійснено протягом лютого - квітня 2015 року. Працівники відділу ведення Державного реєстру виборців за окремим графіком відвідали Криворізький професійний гірничо-металургійний ліцей, Криворізький професійний транспортно-металургійний ліцей, Криворізький державний комерційно-економічний технікум, Криворізький професійний ліцей та довели до молоді основні засади чинного законодавства, ознайомили з їх виборчим правом, розповіли, як перевірити власні персональні дані у Державному реєстрі виборців.

Цікавим був той факт, що студенти охоче сприймала викладену інформацію, ставили запитання, обговорювали поки що не зрозумілі їм речі. Зацікавило молодь і те, що через інтернет – ресурс «Особистий кабінет виборця» на офіційному сайті Центральної виборчої комісії також можна здійснити перевірку своїх персональних даних. То ж, ми переконані, що відділ стоїть на правильному шляху до формування у молоді активної життєвої позиції та розвитку свідомості зростаючого покоління.

   Запрошуємо зацікавлену молодь відвідати особисто відділ ведення Державного реєстру виборців виконкому Саксаганської районної у місті ради! Ми працюємо з понеділка до п'ятниці з 8.30 до 17.00 за адресою: вул. Мелешкіна, 32, каб. 201, 202, телефони для довідок 60-30-05, 64-23-50, 64-14-38.

   Наголошуємо, що при зверненні до відділу ведення Державного реєстру виборців необхідно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України.