Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація місця проживання новонародженої дитини зручно та швидко

Дитина  не може бути зареєстрована  в квартирі чи будинку, де не зареєстрований  жоден з його батьків (усиновлювачі) або у відповідних випадках, де не проживає опікун або не знаходиться навчальний заклад чи заклад охорони здоров’я, в якому вона проживає.

Для реєстрації  місця проживання новонародженої  дитини за місцем проживання батьків або одного із них можна звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян.

За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути також подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану, під час проведення державної реєстрації народження дитини, або через органи соціального захисту населення на підставі даних, що зазначив законний представник, з яким постійно проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини.

Також, можна зареєструвати місце проживання новонародженої дитини послугою одним пакетом за життєвою ситуацією «Народження дитини». Для чого потрібно звернутися до центру адміністративних послуг «Віза» або територіального підрозділу центру та отримати перші документи дитини: свідоцтво про народження, реєстрація місця проживання, оформлення соціальної допомоги при народженні дитини, реєстрація дитини до дошкільного навчального закладу (електронна черга), паспорт громадянина України  для виїзду за кордон.

Запроваджені електронні послуги з реєстрації новонародженої дитини. Скориставшись комплексною послугою «єМалятко» за однією заявою можна отримати одночасно близько 8 державних послуг від різних органів влади. На даний час скористатися всіма перевагами комплексної послуги в нашому місті можна у будь-якому пологовому будинку Кривого Рогу (КНП «Криворізький перинатальний центр зі стаціонаром» КМР; КНП «Криворізький міський клінічний пологовий будинок №1» КМР; КНП «Криворізька міська лікарня №7» КМР), Центрі адміністративних послуг «Віза» та його територіальних підрозділах та в Криворізьких відділах ДРАЦС.

Заяву на отримання комплексної послуги «єМалятко» можна подати онлайн на Єдиному порталі державних послуг «Дія».

Також на порталі Дія доступна послуга «Реєстрація місця проживання дитини». Наразі ця послуга доступна для батьків які мають паспорт громадянина України у вигляді ІD-картки.

Обирайте зручний для Вас спосіб та реєструйте місце проживання своєї новонародженої дитини.