Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначення у Саксаганському районі Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

День Незалежності України – це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. Напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави, за Указом Президента України вже 15 рік поспіль вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України!

З цієї нагоди, 23 серпня на ганку виконкому Саксаганської районної у місті ради для проведення урочистої церемонії підняття Державного Прапора зібралися разом керівництво району, представники депутатського корпусу районної у місті ради, духовенство, трудові колективи установ, організацій та закладів, громадськість району. У рамках заходу відбулась традиційна церемонія нагородження кращих працівників підприємств, закладів та організацій району та церемонія вручення id-паспортів юним саксаганцям.

Святкування продовжилось і 24 серпня. З 16 години у cквері на вулиці Космонавтів розпочалося відзначення Дня незалежності у районі.

На вході до скверу кожен бажаючий від наймолодшого до найстаршого мав змогу завʼязати символічну стрічку синього чи жовтого кольору на мапу України, що символізувала єдність України з півночі до півдня та від заходу до сходу. Святкова атмосфера панувала у сквері впродовж цілого дня. А його алеї перетворилися на своєрідний «музей народної творчості», що майорів національними барвами та вишивкою. Свої витвори пропонували майстри «хенд-мейду», а також представники громадських об’єднань і благодійних організацій, установ, закладів і підприємств району. Особливої уваги заслуговували локація з хімічною міні-лабораторією та дитячого мистецтва, на якій охоче малювали маленькі саксаганці.

З 18 години відбулась святкова розважальна конкурсна програма «Святкуємо великою родиною!», до якої увійшли виступи творчих колективів закладів культури та позашкільної освіти району.

Окрім цього, гості заходу мали змогу взяти участь у цікавих вікторинах та конкурсах.

Участь у заході взяли: керівницво району, депутати місцевих рад, члени виконкому, керівники підприємств, державних установ, правоохоронних органів, мешканці та гості району – всього близько 7000 осіб.