Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Контроль якості повітря

Рівень забрудненості повітря стрімко зростає в різних частинах світу. Останні дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я показують, що 9 з 10 осіб дихають забрудненим повітрям. Для життєдіяльності людини велике значення має якість повітря. Від нього залежить самопочуття, працездатність і в кінцевому підсумку, здоров'я людини. Якість повітря визначається його хімічним складом, фізичними властивостями, а також наявністю в ньому сторонніх часток (пилу, заряджених частинок і т. п.).

Важливими елементами моніторингу є визначення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин і домішок у повітрі. У зв’язку з чим спеціалістами виконкому Саксаганської районної у місті ради сумісно із спеціалістами управлінням екології виконкому міської ради та ВСП «Криворізький міський ВЛД ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗУ 28 травня 2019 року було проведено лабораторне дослідження, з метою контролю якості атмосферного повітря Саксаганського району за адресою: мкр. 5-й Гірницький, 15.

Результати досліджень будуть оприлюднені додатково у червні поточного року.

Додатково звертаємось до мешканців Саксаганського району: якщо Ви стали свідками забруднення атмосферного повітря в районі несанкціонованими скидами підприємств, просимо повідомити про такі факти у виконком Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32; [email protected]).