Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про форми, послідовність та терміни виплати субсидії

Кошти отримувачам субсидії держава виплачує кожному окремо – готівкою або на рахунок в АТ «Ощадбанк».

Після надходження фінансування на рахунок управління праці та соціального захисту населення субсидія перераховується її отримувачам на рахунки, відкриті в уповноважених банках.

Якщо субсидія виплачується через поштове відділення (за місцем реєстрації її отримувача), то актуальний період її отримання з 4-го по 25-е число (до дня виплати пенсії). Якщо субсидіант за коштами не з’явився і не отримав їх, після 25-го числа вони повертаються до бюджету.

Ті, кому призначена безготівкова форма допомоги, в т.ч. це ті заявники, які мають борги за комунальні послуги,  ̶  отримують субсидію виключно через АТ «Ощадбанк». Безготівкова субсидія перераховується на рахунок в АТ «Ощадбанк», який після 19-го числа перераховує кошти надавачам послуг у межах виділеного розміру субсидії.

При безготівковій формі виплати субсидії частину платежів здійснює АТ «Ощадбанк», а частину сплачує самостійно субсидіант.

Перерахування коштів АТ «Ощадбанк» надавачам послуг здійснюється в наступній послідовності:

-         постачання теплової енергії

-         постачання гарячої води

-         централізоване водопостачання

-         централізоване водовідведення

-         постачання електричної енергії

-         постачання природного газу

-         розподіл природного газу

-         поводження з побутовими відходами

-         послуги з управління багатоквартирним будинком

-         внески за обслуговування вузлів комерційного обліку тепла.

Тобто зараз АТ «Ощадбанк» перераховує кошти не за пропорційним принципом (коли за кожну послугу проводився розрахунок у рівних відсотках від суми пільги), а за пріоритетним принципом – спочатку проводиться оплата за тепло, газ, електроенергію і т.д.

Якщо сума субсидії достатня, то сплата всіх послуг здійснюється на 100%, а залишок коштів субсидії буде перераховано на наступний місяць. 

Якщо суми субсидії недостатньо, то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить коштів, а за послуги, які потрібно доплатити, – АТ «Ощадбанк» надішле СМС (з розмірами доплати за кожним видом послуги).

Також субсидіанти можуть зайти в свій особистий кабінет на сайті АТ «Ощадбанк», де відображається рух коштів за їх обліковими записами.

Якщо виникне ситуація, коли за платежі сплачено, не дочекавшись СМС від банку, то на рахунках виникне переплата, яка буде відображена надавачем послуг у квитанціях наступних періодів. Якщо йдеться про безготівкову форму монетизації, то всі зекономлені кошти можна буде отримати влітку.