Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«ШЛЮБ ЗА ДОБУ» відтепер і у місті Кривому Розі!

Шановні наречені! Для вас актуальна інформація щодо організатору пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу» у місті Кривому Розі

 

До 2016 року для реєстрації шлюбу молодята мали очікувати один місяць від дня подання заяви до органу реєстрації актів цивільного стану. Сімейним законодавством було передбачено скорочення місячного строку очікування тільки за певних обставин, які мали підтверджуватись документально: це могла бути довідка про вагітність нареченої, або свідоцтво про народження спільної дитини, або документально підтверджена загроза життю одного з наречених.

Сьогодні пілотним проектом Міністерства юстиції України дану процедуру спрощено. Тепер для реєстрації шлюбу за 24 години не потрібні якісь особливі обставини – єдине, що необхідно – це стійке бажання чоловіка та жінки створити сім’ю. І для реалізації такого бажання наречені, в першу чергу мають обрати організатора проведення такої реєстрації. Ця умова є обов’язковою.

Наступний крок - звернення до організатора з заявою про реєстрацію шлюбу встановленого зразка.

І, третій крок – це вже безпосередньо реєстрація шлюбу. На організаторів покладається обов’язок взаємодії з органами реєстрації актів цивільного стану, підготовка зали та музичний супровід заходу.

Якщо когось цікавить момент законності таких весіль. За повідомленням  начальника Саксаганського районного у місті Кривому Розі відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Донченко В.А.: «На сьогоднішній день жодних змін до Сімейного кодексу України та до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» внесено не було! А отже – нормами закону передбачено місячний строк для реєстрації шлюбу.

Після проведення детального аналізу з упевненістю можу сказати, що шлюби зареєстровані за добу є легітимними. Тому що даний пілотний проект діє на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016 «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу», а також наказу Міністерства юстиції України № 2247/5 від 22.07.2016 «Про реалізацію пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу». Цей проект спрямований на з’ясування його актуальності, а також на встановлення доцільності внесення відповідних змін до Закону. І, до того часу, як будуть внесені зміни до Сімейного кодексу України дані розпорядження вищих органів влади є достатнім гарантом законності реєстрації шлюбу за добу.»

Тому, шановні мешканці міста, якщо у вашому серці палає кохання та немає сили очікувати цілий місяць, щоб узаконити свої стосунки – сміло реєструйте свій шлюб протягом доби! Упевнені, що організатори таких заходів забезпечать вам незабутні враження від вашого весілля, а органи юстиції візьмуть на себе в повному обсязі відповідальність за те, щоб Ваш шлюб був не тільки урочистим, а й легітимним як на території України, так і в інших країнах світу!

Інформація щодо організаторів пілотного проекту Міністерства юстиції України «Шлюб за добу» у місті Кривому Розі

Найменування юридичної особи: Комунальне підприємство «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка»

Місцезнаходження юридичної особи: пр-кт Поштовий, буд.23, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 50000

Телефон: (024) 92-32-98

Код ЄДРПОУ: 02224749

Комунальне підприємство «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка» має в наявності місце для проведення державної реєстрації шлюбу та окреме приміщення для уповноваженого працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану, обладнане необхідною комп’ютерною технікою. 

 

З усіх питань щодо реєстрації шлюбу за пілотним проектом «Шлюб за добу» у місті Кривому Розі необхідно звертатись до  

ДИКОВИЦЬКОЇ ОЛЬГИ ОЛЕКСАНДРІВНИ за тел. 068-337-91-56

Ел. пошта - [email protected]