Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Збережемо дитяче житло!

Сьогодні в нашому суспільстві чи не найголовнішим для кожної людини є питання наявності житла.

З метою збереження житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, службою у справах дітей ведеться облік нерухомого майна дітей вищезазначеної категорії.

Станом на 01. 03. 2019 на обліку перебувають 294 дитини, які мають відповідний статус, 66 – є власниками та співвласниками житла, 213 – мають право користування.

Службою у справах дітей проведено моніторинг заборгованості за житлово-комунальні послуги та з’ясовано, що до 30 % збереженого житла мають заборгованість, тому на засідання «круглого столу» з питань оплати спожитих послуг для опікунів та піклувальників було запрошено представників підприємств-надавачів послуг, які надали рекомендації присутнім щодо оформлення частинної оплати комунальних платежів – реструктуризування, а представником управління праці та соціального захисту населення надано рекомендації щодо порядку оформлення опікунами субсидій на збережене житло.

Опікуни та піклувальники взяли на себе зобов’язання щодо недопущення накопичення заборгованостей та сплати боргів, яка утворена на даний час.

Наразі триває робота всіх причетних структур у напрямку щодо своєчасної оплати за комунальні послуги у збереженому житлі, право користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Запрошені були вдячними за організацію «круглого столу», наданням порад та рекомендацій.

Тож, збережемо дитяче житло спільними зусиллями!