Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Швидкоплинні весняні канікули

Наприкінці березня для всіх школярів Криворіжжя розпочався довгоочікуваний весняний відпочинок. Закладами загальної середньої освіти району заплановано безліч цікавих та активних заходів та різноманітних екскурсій для дітей.

До Всесвітнього дня поезії, яке відзначається щороку 21 березня, 25.03.2019 учні п’ятих та сьомих класів КНВК № 35 «Імпульс» провели незабутній час разом із криворізькими письменницями Веселковою Л. П. та Козловою Л.А., відвідавши юнацьку бібліотеку № 17.

Учні 1-Б класу КЗШ № 113 ознайомилися з дитячими журналами та новинками художньої літератури у районній дитячій бібліотеці, взяли участь у конкурсі віршів та найкращі отримали призи.

Досліджуючи Криворіжжя, учні початкових класів КНВК № 35 «Імпульс» провели цікаві подорожі в природу, доторкнувшись до весняної краси шкільного подвір’я, відвідавши науково-дослідний геолого-мінералогічний музей КНУ.

Крім того, заплановано ряд екскурсій, що розвивають інтелектуальні здібності та фінансову грамотність дітей, кругозір дітей. Це і поїздка до музею «Знаніум» і квест-гра із працівниками «ПриватБанку», екскурсія до пожежної частини № 12.

Профорієнтаційні зустрічі заплановано для учнів 11-х класів, які матимуть можливість познайомитись із викладачами Металургійної академії та дізнатись про професії, які найбільше користуються попитом у місті Кривий Ріг. 29.03.2019 випускники 9-Г зберуться на брифінг «У світі професій»,  щоб разом і ще раз обговорити плани на майбутнє.

Цікаво і змістовно проводять час на весняних канікулах і учні КЗШ № 41, відвідуючи майстер-класи з виготовлення писанки в ЦДЮТ «Сонях» та піци, ознайомилися з професією піцмейкера.

Звичайно, канікули – це час зустрітись із друзями та весело провести час, тому популярністю користується такий вид дозвілля як перегляд фільмів та мультфільмів.

Тримати себе у формі, бути фізично розвиненим та здоровим потрібно постійно, тому вчителі фізичного виховання запропонували ряд занять та змагань з баскетболу для учнів усіх вікових груп. Про психологічне здоров’я дітей дбайливо потурбувалась шкільний психолог КНВК № 35 «Імпульс» і провела тренінг «Подолання стресостійкості», а діти 8-Г класу провели захід з елементами тренінгу «У пошуках себе».

Весняні канікули – не тільки пора розваг, а й емоційного релаксу, естетичної насолоди. 26.03.2019 перед учнями КЗШ № 122 гостинно відчинила двері музична школа № 13, щоб подарувати захоплюючу подорож у незвичайну країну фантазій Г.Х. Андерсена. Юні художники й музиканти передали атмосферу творів відомого казкаря. Співпереживаючи героям, учасники дійства вчилися бути добрішими та мудрішими.

Загалом канікули дуже швидкоплинні, тому педагогічні колективи закладів освіти району, плануючи відпочинок учнів, головним результатом вважають – щастя та радість в дитячих оченятах.