Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Україна читає дітям!

       Читати книжки – прекрасно!

       До бібліотеки-філіалу № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради завітали учні 5-А класу Криворізької загальноосвітньої школи № 120, щоб дізнатися про користь читання.

       Запрошені прослухали цікаву та пізнавальну розповідь про користь читання для дітей, цитати відомих письменників, мислителів, відомих людей планети про переваги читання, та ніщо так не впливає на дітей як особистий приклад.

       Своїм захопленням від книг та читання з дітьми поділилася депутат Саксаганської районної у місті ради, директор Криворізького природничо-наукового ліцею Башук Любов Вікторівна.

       Зустріч проведено в рамках проекту «Україна читає дітям». Головна ж ідея полягає в тому, що публічні люди – відомі письменники, краєзнавці, представники місцевої влади спілкуються з читачами, розповідають їм про роль книги у своєму житті та зачитують уривок зі своєї улюбленої книги дитинства.

       Любов Вікторівна розповіла дітям про ту користь, що дає нам читання: воно розширює наш світогляд, зменшує стрес, допомагає розбудити уяву та емоції. Читання позитивно впливає на стосунки з іншою людиною, підвищує вдумливість і співчуття, а також дає дитині можливість самовираження. Люди, що присвячують читанню багато часу, грають у логічні ігри або ж розгадують загадки, зберігають ясність думки.

Втомлені, знервовані, незосереджені?

Рецепт один - книжка: на добрий сон, на ясне мислення.