Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги суб’єктів господарювання району: про обов’язкове подання декларації про відходи

     Статтею 17 Закону України “Про відходи” встановлено, що суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів від 50 до 1000, зобов’язані щороку подавати декларацію про відходи за формою та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.

     Показник загального утворення відходів (Пзув) - критерій обсягу утворення відходів, що розраховується за формулою:

Пзув = 5000*М1 + 500*М2 + 50*М3 + 1*М4,

де М1, М2, М3, М4 - маса в тонах відходів 1, 2, 3 та 4 класів небезпеки відповідно.

     На теперішній час в рамках електронного урядування суб’єкт господарювання має можливість подати таку декларацію в електронному форматі на сайті http://www.e-eco.gov.ua/. Даний проект направлено на підвищення довіри до органів влади за рахунок спрощення процесу отримання публічних послуг суб’єктами підприємницької діяльності. На цьому сайті Ви маєте можливість отримати необхідну інформацію про правильне поводження з відходами та скористатися можливістю подачі відповідної електронної декларації в режимі он-лайн.