Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як прописати дитину: 8 підказок

1. Дитину до 14 років реєструють за місцем проживання батьків, або одного з батьків за письмовою згодою іншого.

2. Новонароджена дитина має бути зареєстрована протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

3. В разі зняття з реєстрації місця проживання дитина має бути зареєстрована протягом 30 календарних днів.

4. Для того, щоб зареєструвати дитину до 14 років дозвіл співвласників житла не потрібний.

5. За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути також подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини, представників органів державної реєстрації актів цивільного стану у пологовому будинку або через органи соціального захисту населення на підставі даних, що зазначив законний представник, з яким постійно проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини.

6. Для реєстрації місця проживання дитини разом із заявою батьки подають наступні документи: свідоцтво про народження дитини, паспорти, квитанцію про сплату адміністративного збору.

7. Вартість послуги 13,60 грн., якщо реєстрація відбувається протягом встановленого строку, або 40,80 грн.,  якщо звертаються з порушенням строку.

8. Також, можна зареєструвати місце проживання новонародженої дитини адміністративною послугою одним пакетом за життєвою ситуацією «Народження дитини», для чого потрібно звернутися в центр адміністративних послуг «Віза» (за адресою вул. Молодіжна, буд. 1) або територіального підрозділу центру (за адресою вул. Володимира Великого, буд. 32, каб. 122) та отримати перші документи дитини: свідоцтво про народження, реєстрація місця проживання, оформлення соціальної допомоги при народженні дитини, реєстрація дитини до дошкільного навчального закладу (електронна черга), паспорт громадянина України  для виїзду за кордон.

Прописатися/виписатися, перевірити наявність прописки або отримати відповідні довідки можна у відділі реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради, що знаходиться за адресою вул. Володимира Великого, буд. 32, каб. 112, режим прийому громадян: понеділок, середа, четвер, п’ятниця з 9-00 до 16-00, вівторок з 9-00 до 20-00 без перерви.

Пам’ятайте! Від прописки може залежати вибір майбутнього місця навчання дитини, а також захист права дитини і її батьків, які її виховують, на проживання в зареєстрованому приміщенні!