Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Свобода, Незалежність, Соборність

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України..

З метою виховання поваги та любові до  історії рідного краю, його історичного минулого і сучасності, до цієї значної події в закладах освіти району проведено різнопланові заходи. Наприклад, організовано книжкові виставки-інсталяції «На шляху до Соборної України», проведено пізнавально-інтелектуальні перерви «Що ти знаєш про Україну?».

День Злуки в КНВК № 58 пройшов незвично та креативно. Вперше відкрито квест-кімнату «В пошуках Соборності», де кожен клас, поринувши в захоплюючу гру, поглибив знання про історичні факти злуки українського народу, учні розгадували історичні ребуси та загадки, читали українську поезію, вивчали історичні поняття та терміни, переглядали документальні відео-фрагменти та, як справжні маленькі  патріоти, співали Гімн України.

Учні 10 класу КЗШ № 122 «посмакували» інформаційним  коктейлем «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», який підготували для них учителі української мови та літератури, історії та правознавства, а батьки виготовили смаколик у вигляді прапора України.

Під таким же гаслом у КНВК № 35 «Імпульс» був проведений захід для учнів 8-9 класів, під час якого діти мали можливість переглянути історичні кадри з дня цієї знаменної події та ознайомитись із історичними подіями, що їй передували.

Тож тепер учні впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це найвищі цінності, які були, є і будуть шановані в Україні.