Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ходіть в гори, бо вони вас змінять на краще

Гори займають близько однієї чверті поверхні планети і є домівкою для майже 10 відсотків населення. Вони заворожують своєю величною красою, чистим гірським повітрям та фантастичними краєвидами. Щороку в грудні, починаючи з 2003 року Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародне співтовариство організовувати заходи на всіх рівнях з метою пропаганди значення стійкого розвитку гірських регіонів. Особливо полюбляють цей день святкувати мандрівники і поціновувачі неземної краси, яка відкривається з вершин. 

Ось і в бібілотеці-філіалі № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради говорили про гори разом з учнями 6-Б класу КЗШ № 19 в ході засідання клубу «Джерельце» під час відео пе-регляду «Ходіть в гори, бо вони вас змінять на краще». Діти дізналися про гірські масиви світу, більш детально познайомилися з горами України - Карпатами та Кримськими горами. Милуючись відео замальовками, змогли здійснити віртуальне сходження на Говерлу.

Далі школярі віртуально мандрували на найвищу гору світу Еверест і переглянули трейлер до однойменного фільму; побачили, що гори можуть бути не тільки милими, а й небезпечними - виверження вулкану, сходження лавини; познайомилися з видами флори і фауни, які  живуть у горах; дізналися цікаву інформацію про екстремальні види спорту і туристичні подорожі, пов'язані зі спуском або підйомом у гори (все це супроводжувалося цікавим відео матеріалом). 

Після переглянутих відео роликів діткам запропоновано уявити своє екстремальне сходження у гори, боротьбу зі шквальним вітром. Діти залюбки згодилися на такий цікавий конкурс і з задоволенням пограли в нього. 

Щоб перевірити уяву та вправність дітлахів, запросили їх звести свою власну гору, нехай і паперову.

Гори чарують та закохують. Відчуття покореної вершини неможливо описати словами, це можна лише відчути. Якщо ти вперше закохаєшся в гори, то це кохання триватиме все життя та тільки зростатиме.