Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Заради гідного життя

Істинна гідність подібна річці: 

чим вона глибше, тим менше видає шуму.  

Мішель де Монтень


21 жовтня у більш ніж 60 країнах світу відбувається Всесвітній День Гідності, а 21 листопада в Україні відзначається державне свято - День Гідності та Свободи. Воно є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках. Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

Починаючи з цієї дати щороку в закладах освіти району проводяться відповідні заходи, в тому числі інформаційні хвилинки з учасниками освітнього процесу. Крім того, в закладах  загальної середньої освіти сформовано тематичні полички, книжково-ілюстративні  виставки «Небесна Сотня. Герої, які змінили хід історії України», оновлено експозиції у шкільних музеях та музейних кімнатах «Пам’ятай про гідність! Захищай свободу!», проведено тематичні уроки,  патріотичні перерви «Революція Гідності в Україні. Пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні», виховні години, години шани, флеш-моби «Подвиг, що непідвладний часу». У закладах дошкільної освіти організовано «сушку» дитячих малюнків  “Краса мирного життя”.

Варто відмітити захід у Криворізькій спеціалізованій школі №70, що проходив у рамках акції Global Dignity Day. Серед усього переліку чеснот особистості особливе місце відводиться гідності. Бо хто ти є на цьому світі без коріння,відірваний від рідної землі,на широкому роздоріжжі життя,не знаючи,куди прямувати? Учасники акцентували особливу увагу на основних принципах та можливостях реалізації гідного життя сучасного українця. Результатом роботи став калейдоскоп вражень,викладений у формі міні-проектів, фоторепортажів учнів школи.

Пам’ятаємо про минуле заради майбутнього! Всі українці заслуговують гідного життя у світі, безпеки та свободи!