Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про особливості зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році

   Міністерством освіти і науки затверджено Календарний план підготовки та проведення ЗНО в 2016 році, яким визначено дати проведення тестування з кожного навчального предмета, а також дати проведення основних заходів, що супроводжуватимуть проведення тестування у наступному році.

   Подання реєстраційних документів особами, які проходитимуть зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з 01 лютого по 04 березня 2016 року. Внесення змін до реєстраційних даних можливе до 18 березня 2016 року.

   Визначено, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2016 році буде проведено у період з 05 травня до 04 липня.

   Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як iз чотирьох навчальних предметів.

   До програми проведення ЗНО включено тести з 12 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також тести з іноземних мов - англійської, іспанської, німецької, російської та французької.

   Пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у квітні 2016 року. Зокрема, 2 квітня 2016 року буде проведено пробне тестування з української мови і літератури. Наступної суботи, 9 квітня, відбудуться пробні тестування інших предметів – англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, російської мови, фізики, французької мови та хімії.

Реєстрація осіб, які виявлять бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, здійснюватиметься регіональними центрами оцінювання якості освіти у період з 05 до 30 січня 2016 року на сайті http://dneprtest.dp.ua/.

Головною метою проведення пробного тестування є відтворення умов та технології проведення ЗНО для психологічної підготовки майбутніх абітурієнтів до участі у зовнішньому незалежному оцінюванні. Участь у пробному тестуванні можуть взяти усі охочі. Про вартість пробного тестування буде оголошено наприкінці листопада.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова), а також із математики або історії України (період ХХ - початок ХХІ століття) будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти. Зокрема, основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня тестуванням з української мови і літератури. Тестування з математики буде проведено 11 травня, а з історії України – 13 травня.

   Зовнішнє незалежне оцінювання з інших предметів відбуватиметься після завершення навчального року, у період з 3 до 17 червня. Упродовж цього часу абітурієнти матимуть можливість скласти тести, результати з яких будуть необхідні для вступу до вищих навчальних закладів. Результати тестування абітурієнтів буде визначено до 25 червня.

Дати проведення основної сесії
зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року:

Предмет

Дата проведення

Українська мова і література

5 травня (четвер)

Математика

11 травня (середа)

Історія України

13 травня (п’ятниця)

Російська мова

3 червня (п’ятниця)

Іспанська мова

6 червня (понеділок)

Англійська мова

7 червня (вівторок)

Німецька мова

8 червня (середа)

Французька мова

9 червня (четвер)

Біологія

10 червня (п’ятниця)

Фізика

13 червня (понеділок)

Географія

15 червня (середа)

Хімія

17 червня (п’ятниця)

   Проведення додаткової сесії заплановано у період з 14 червня до 4 липня.

Тестування у 2016 році проводитиметься за програмами ЗНО, затвердженими минулого року.

   Цього року під час проведення ЗНО всі тести будуть однорівневими, практику використання поглиблених тестів поки що призупинено.

   Абітурієнти, які готуються до складання тестів ЗНО у 2016 році мають можливість скористатися найбільшим он-лайн сервісом підготовки до тестування, перейшовши за посиланням http://zno.osvita.ua/.

   Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури, математики та історії України відбудеться не пізніше 26 травня 2016 року. Український центр оцінювання якості освіти не пізніше 31 травня має надіслати навчальним закладам відомості з результатами атестації випускників за 12-бальною шкалою.

   Оголошення результатів учасників зовнішнього незалежного оцінювання з інших предметів відбудеться не пізніше 25 червня 2016 року.

   Сподіваємося, що результати тестування будуть не гіршими, ніж попередні, а можливо й кращими та бажаємо випускникам успішної здачі тестів і вступити до вищих навчальних закладів, які наблизять їх до здійснення мрії та отримання бажаної професії.