Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Переведення годинників на зимовий час

Перехід на літній і зимовий час регламентується постановою КМУ №509 від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України». Зокрема, датою переходу на зимовий час в Україні є остання неділя жовтня.

Таким чином, переведення часу в 2021 році відбудеться у ніч з суботи, 30 жовтня, на неділю, 31 жовтня. Цієї ночі о 4:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину назад.

Хоча й більшість сучасних гаджетів запрограмовані на автоматичне переведення годинників, все ж варто простежити за переведенням часу.

Нагадуємо, що перехід на зимовий та літній час було запроваджено в 1981 році з метою заощадження електроенергії. Тому восени стрілки годинника переводять на зимовий час - на годину назад, а весною - на літній, на годину вперед.

З приводу доцільності переведення годинників на літній та осінній час ведеться безліч суперечок. Відтак, поки що Україна переводить годинник на зимовий час і чекає рішення депутатів Верховної Ради України чи потрібно буде переводити годинник на літній час у 2022 році.