Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за 9 місяців 2016 року

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради повідомляє, що протягом 9 місяців 2016 року на підприємствах району відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Кривому Розі обліковано 9 випадків виробничого травматизму, у тому числі 1 випадок зі смертельним наслідком, який стався в ІV кварталі 2015 року на ТОВ «Сітісервіс-КР» та 2 випадки, що сталися в 2014 та 2015 роках – повторне розслідування.

Фактично протягом 9 місяців 2016 року сталося, розслідувано і взято на облік 6 випадків, під час яких постраждали 6 працівників.

Групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком у звітному періоді не зареєстровано.

Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за 9 місяців 2016 року в порівнянні з відповідним періодом 2015 року показав, що загальний рівень травматизму зменшився на 4 випадки (6 випадків проти 10 відповідно) або на 33 %.

Причинами випадків виробничого травматизму в чотирьох випадках, що складає 67 % стала особиста необережність потерпілих внаслідок падіння під час пересування.

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 350 днів працездатності, матеріальні наслідки склали 52,1 тис. грн.

Згідно з аналізом професійних захворювань протягом 9 місяців 2016 року зареєстровано 6 випадків професійних захворювань у працівників підприємств району, які мають шкідливі умови праці, з них 4 – в ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання».

Загалом по району рівень профзахворювань у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшився на 2 випадки (6 випадків проти 8 відповідно).

Серед випадків професійних захворювань, які зареєстровано у працівників, переважає пиловий бронхіт – 3 випадки або 50 %.