Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Історико-літературна композиція «ШЛЯХ ДО ПЕРЕМОГИ»

Сучасні українські реалії яскраво демонструють важливість збереження миру. Український народ неодноразово опинявся у вирії кровопролитних війн. Однією з найбільш масштабних в ХХ-му столітті стала Друга світова, перемога в якій дісталася нашому народові тяжкою ціною. В ході цієї війни на території України відбулися ключові битви за визволення від нацизму: Битва за Дніпро, Севастопольська битва, Корсунь-Шевченківська, Львівсько-Сандомирська операція та інші.

З метою всенародного вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу в Другій світовій війні, Указом Президента України № 836 від 20.10.2009, 28 жовтня було визнано Днем визволення України від німецько-фашистських загарбників. В рамках відзначення цього свята на базі КНВК № 35 «Імпульс» було проведено  виховний захід «Шлях до перемоги». В ході цього свята учні презентували  дослідницькі проекти щодо внеску українців в перемогу. В урочистому заходів взяли участь: представник первинної Саксаганської районної організації ветеранів Горшилова Тетяна Миколаївна, учасник війни Підбуртна Іраїда Василівна, дитина війни Проценко Віра Семенівна. Вони поділилися своїми спогадами про події тих літ, прагнучи донести молодому поколінню важливість збереження миру на землі. На знак пам’яті та вдячності поколінь на квітах-мальвах присутні написали імена своїх рідних, силами яких здобувалася перемога.  Людство  має  зробити висновки і зрозуміти, що війна несе за собою лише розруху, горе  і скорботу. 

Тому, напри кінці заходу його учасники відправили меседж прийдешнім поколінням. На символічних паперових голубах миру діти та дорослі висловили побажання щастя, добра і миру всім людям планети. А завершенням цієї знаменної зустрічі було загальне фото на пам’ять.