Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкриття пам’ятника Володимиру Великому

27 вересня на площі Олександра Поля відбулось урочисте відкриття пам’ятника на честь Святого Рівноапостольного князя київського Володимира Великого, який увійшов до світової історії та історії України як могутній і мудрий правитель, що впровадив християнізацію на всій території ввіреної йому держави. Встановлення пам’ятника було приурочене до 1030-ої річниці Хрещення Русі-України.

Почесну місію відкриття монумента виконав Криворізький міський голова Юрій Григорович Вілкул. Церемонію освячення провів керуючий Криворізькою єпархією Української Православної Церкви, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.

Особливого настрою безумовно додав музичний супровід у виконанні Криворізького муніципального духового оркестру. Цікавими виявилися іконописна та фото-виставки на честь 1030-річчя Хрещення Київської Русі, які знайомили присутніх із основними віхами життя та діяльності князя Володимира Великого.

Захід зібрав разом понад півтори тисячі людей, які стали свідками історично важливої для району та всього міста події. Сюди завітали народні депутати України, представники Криворізької єпархії Української православної церкви, почесні гості з числа впливових осіб міста, сам автор пам’ятника скульптор Володимир Токар, представники трудових колективів закладів та установ району, численні парафіяни й мешканці міста.

Нехай же величний монумент, що височіє тепер над нашим славним районом, стане непорушним символом нових перспектив та завжди надихає на нові звершення та добрі справи в ім’я України та майбутніх поколінь!