Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

IV Криворізький Дерев’яний фестиваль

З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулися народний депутат України А. Гальченко, заступник Криворізького міського голови  К. Бєліков та директор державного підприємства «Криворізьке лісове господарство» С. Цикалов. На святі були присутні: заступники Криворізького міського голови В. Бєрлін та О. Катриченко, заступники голови Саксаганської районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради В. Старовойт та С. Скляр. Церемонію освячення тематичних локацій фестивалю провів клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору Української Православної Церкви, протоієрей Андрій Будовський.

Самобутні майстри народних ремесел представили тисячі різноманітних дерев’яних виробів – господарське приладдя, плетені вироби, меблі тощо. Численні гості фестивалю залюбки брали участь у цікавих майстер-класах з висаджування дерев й кущів та виготовлення шпаківень, а також із задоволенням фотографувалися у спеціально облаштованих тематичних фотозонах. Серед інших розваг були також еко-квести та конкурси з розпилу дерев’яних колод. Родзинкою фестивалю став конкурс «Смак народу» з приготування найсмачнішого кулішу, в якому взяли участь професійно-технічні та позашкільні заклади освіти району і військова частина 3011 Національної гвардії України.

Унікальний формат фестивалю дозволив усім гостям, незалежно від віку, знайти для себе щось цікаве та пізнавальне, насолодитися невимушеною атмосферою та придбати ексклюзивні вироби з дерева. Незважаючи на прохолодну, дощову погоду, свято зібрало разом понад 2000 осіб.