Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

22 липня 2015 року в м. Сєверодонецьк, Луганської області було встановлено пам’ятник генерал-майору Радієвському Олександру Віталійовичу

   Герої не вмирають!»… Останнім часом ми все частіше чуємо навколо себе дані слова, як обіцянку вічно нести пам'ять про визначних людей нашого сьогодення. Ось і 22 липня 2015 року жителі м. Сєверодонецьк, Луганської області отримали можливість покласти квіти в знак пам’яті про визволителя свого міста - героя Олександра Радієвського, до монумента, встановленого на його честь.

   Радієвський Олександр Віталійович був командиром військової частини №  3011 Національної гвардії України, розташованої на території Саксаганського району м. Кривого Рогу. Трагічно загинув 23 липня 2014 року у бою за звільнення м. Лисичанськ від терористів. За день до цього, 22 липня, він приймав безпосередню участь у звільненні м. Сєверодонецька, Луганської області. На знак щирої вдячності за визволення рідного міста, жителі м. Сєверодонецька на протязі року приносили квіти до пам’ятного куточка, спорудженого біля стін міської ради . І ось на річницю визволення міста від окупантів, недалеко від площі, де містяни зустрічали своїх визволителів, був встановлений пам’ятник генерал-майору, герою України, жителю нашого міста - Олександру Радієвському.

   На урочистому відкритті пам’ятника були присутні Президент України, військовослужбовці військової частини № 3011, жителі м. Сєверодонецьк та безліч інших людей, які бережуть у своєму серці теплу пам'ять про справжнього героя, мужнього, сильного, відчайдушного, який так раптово пішов від нас, але назавжди остався в пам’яті і в серцях. Герої не вмирають!..