Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Тероризм. Попередження та правила поведінки населення у разі дій терористичного характеру

        Метою терористичного акту є залякування якнайбільшої кількості людей, зважаючи на це об’єкти обираються за критеріями кількості населення (можливих жертв) та значущості об’єкту. Тероризм може проявити себе по різному: ви можете отримати попередження щодо скоєння терористичного акту по телефону, одержати погрозливі листи поштою, або, як найгірший, але цілком реальний варіант, стати заручником терористів. Також під терористичну атаку можуть підпасти об’єкти життєзабезпечення населення, адже залишивши людей без світла або питної води на тривалий час тероризм досягає результату – виникнення та поширення паніки серед населення.

            

Шановні керівники підприємств, установ та закладів району!

        Виконком районної у місті ради закликає вжити всі можливі заходи  із протидії проявам терористичного характеру шляхом здійснення заходів, спрямованих на забезпечення охорони та безпеки об’єктів можливих терористичних посягань.. Забезпечте належний рівень безпеки в місцях масового скупчення та перебування людей шляхом модернізації існуючих або впровадження сучасних технічних засобів (систем відео спостереження тощо). Проведіть інструктажі з охороною об’єкту, працівниками підприємств, учнями та вихованцями освітніх закладів щодо дій в екстремальних ситуаціях. Розмістіть в загальнодоступних місцях правила поведінки у разі дій терористичного характеру.

 

Шановні мешканці!

        З метою запобігання скоєнню терористичних актів та екстремістських проявів звертаємо увагу, що у разі появи в населеному пункті транспортних засобів або сторонніх осіб, дії яких викликають підозру (поведінка та зовнішність яких має ознаки «бойовиків», спроби силового захоплення об’єктів, людей, зброї, техніки, ведення агітаційної та вербувальної роботи) громадяни мають змогу зателефонувати та надати інформацію черговому за телефоном «102», або за телефонами, що зазначені нижче.

        Не зайвим в наш час є вивчення правил щодо дій населення в разі отримання інформації про загрозу вчинення терористичного акту або виявлення підозрілих предметів, що можуть бути використані для вчинення та в умовах терористичного акту.

        Ваша уважність запорука спільного спокою!

 

Правила та порядок поводження і дій населення при погрозі здійснення терористичного акта